Plastikpiller der kan bruges til ny produktion

En bæredygtig løsning når det gælder plastik

Plastikaffald udgør en meget stor miljøbelastning, når det forbrændes eller efterlades i naturen. Hos Ragn-Sells har vi derfor stor fokus på at bringe så meget plastikaffald som muligt, tilbage i nye cirkulære plastikprodukter. Vi har stor erfaring med at rådgive, indsamle og behandle alle typer af plastikaffald i hele landet

The global goals

8.4, 9.4, 11.4, 11.6, 12.2, 12.4, 12.5, 12.6, 12.7, 14.1, 15.1

Arrow up
This specific service allows us to collaborate towards the global goals above.

Listen over plasttyper og anvendelsesmuligheder er meget lang. En fællesnævner for de fleste plastikprodukter er dog at de stammer fra en fossil kilde, som regel olie. Når man genanvender plastik, kan man mindske udvindingen af disse fossile ressourcer, og samtidigt reduceres udledning af C02 med ca. 50% når plastaffaldet, i stedet for at blive forbrændt, genanvendes. På grund af de mange forskellige, og ofte ikke kompatible egenskaber der findes i de forskellige plastiktyper, er håndtering og sortering vigtigt for at kunne fremstille genanvendte produkter af høj kvalitet.

Vi hjælper vores kunder med at identificere hvilke fraktioner det er muligt at genanvende, samt hvordan de kan håndteres og sorteres bedst muligt. Ydermere gennemfører vi også altid kvalitetskontrol på vores anlæg, så plastikken kan genanvendes under gode og bæredygtige forhold.

Plastikrulle

Almindelige plastikfraktioner

Plastikaffald forekommer i mange forskellige typer, herunder nogle eksempler på de mest gængse.

Lavdensitetspolyethylen (LDPE) er et fleksibelt materiale som findes i forskellige typer af plastfilm samt poser og mindre dunke.
Højdensitetspolyethylen (HDPE) er et sejt materiale som findes i større emner som rør og tanke, men også i emballager som dunke og beholdere.  
Polypropylen (PP) er meget alsidig og findes i alt fra emballager til fødevare, bakker og låg samt i produkter som urtepotter, spande, rør ol.
Polyethylenterephthalat (PET) er stift, slidstærk og med høj gennemsigtighed, det benyttes oftest i fødevare emballager som flasker, bakker og låg.
*Disse forskellige plastiktyper skal holdes adskilte, eller sorteres, for at opnå en god genanvendelse.

RED MERE PLASTIK.

Selvom en del plastikaffald i dag genanvendes, forbrænder vi i stadig det meste. Det mener vi ikke er bæredygtigt eller fair, og er aktivt gået ind i kampen for at rede mere af dette. Du kan se mere omkring vores indsats på dette område, samt hvad du og din organisation konkret kan gøre, her og på Fair-Plastic.com