FAIR-Plastic

De fleste af os smider miljørigtigt ud. Men køber du lige så miljørigtigt ind, som du smider ud? Hvis ikke hænger det cirkulære kredsløb ikke sammen

I Danmark producerer vi hvert år 340.000 tons plastikaffald. 

Omtrent 30% af alt plastaffald i Danmark genanvendes ordentligt. Resten af plastaffaldet, over 200.000 tons, kan i løs vægt dække det meste af Fyn i en meters højde, hvert år.

Ragn-Sells satte sig for at fokusere på de resterende 70%, som ikke blev genanvendt ordentligt. De 70% bestod af enorme mængder blandet, urent plastaffald, som for det meste blev sendt direkte til forbrænding i Danmark, såvel som i resten af verden. Løsningen er et plastgenanvendelsesflow, som vi kalder FAIR-Plastic.

Med FAIR-Plastic introduceres et nyt varemærke, og en ny dansk genanvendt plastikråvare. Det er standarden for næste generation af genanvendt plastik, hvor affald ikke længere er en endestation, men en ny begyndelse. Vi har løsningen til at redde store dele af vores eget danske plastikaffald, og sammen sikre vores fossile ressourcer i  cirkulære kredsløb, samtidig med at Co2-emissionerne reduceres betydeligt.

Det plastikaffald, som genanvendes til FAIR-Plastic, stammer fra husholdninger, butikker og virksomheder. 

Nogle af de største detailkæder i Danmark og førende virksomheder som Grundfos og LEGOLAND har også opdaget de nye muligheder, der allerede bruger nye plastprodukter med FAIR-Plastic. Og mange flere er på vej.

Det er et kæmpe skridt frem mod de krav, vores klimaplan og EU kræver svar på nu.

Plastik