Ragn-Sells donerer PVC til skulptur

Ragn-Sells har doneret PVC-rør til et projekt, der fokuserer på PVC’s rolle i urbant landbrug

10 jul. 2023

Til samarbejdet mellem PVC Informationsrådet og VinylPlus har vi bidraget til opførelsen af en imponerende arkitektonisk skulptur lavet af genbrugte PVC-rør. Skulpturen er designet af en anerkendt arkitekt og er inspireret af det ikoniske Centre Pompidou i Paris.

PVC-rørene, som er blevet brugt til at opføre skulpturen, stammer fra vores anlæg på Prøvestenen i København. Her modtager vi hvert år omkring 850 tons PVC fra både kommunale indsamlingsordninger og private aktører, herunder f.eks. nedrivningsfirmaer.

 Skulpturen, kendt som Vinyl Veggies, er en integreret del af Garden to Connect-projektet, som handler om at benytte PVC-materialer til at skabe byhaver. Skulpturen er udvalgt af EU-kommissionen til Festival of the New European Bauhaus, der samler talenter og idéer fra hele Europa for at bidrage til gennemførelsen af den europæiske grønne pagt.

Denne skulptur giver alle besøgende mulighed for at opleve og lære om vertikale landbrugssystemer, da forskellige grøntsager vokser i og høstes fra PVC-rørene. PVC-materialet er ideelt til denne anvendelse på grund af dets holdbarhed, egnethed til at være i kontakt med vand og fleksibilitet, som åbner op for
innovative designmuligheder.

Skulpturen er en del af de 15 officielle verdensmålspavilloner, der er opført til Verdens Kongressen for Arkitektur i København 2023 og er skabt i samarbejde med forskellige aktører, der arbejder på at imødekomme
FN's 17 Verdensmål.

I pavillonerne kan man opleve forskellige debatter og deltage i aktiviteter ledet af eksperter inden for de forskellige områder i løbet af kongressen.

Det er fotograf Rune Olsen, der har taget billederne af skulpturen, og har fanget dens skønhed og inspirerende budskab om bæredygtighed og vertikalt landbrug.

PVC skulptur
PVC skulptur
PVC skulptur