Nyt behandlingsanlæg til blandet plastikaffald i Danmark

Miljøvirksomheden Ragn-Sells og plastgenanvendelsesvirksomheden Van Werven udvider deres samarbejde og laver et joint venture. Det skal sikre en effektiv genanvendelse af blandet hård plastikaffald. Aftalen inkluderer et nyt produktionsanlæg i Danmark, som skal være funktionsdygtigt inden udgangen af 2023

13 okt. 2022

- Hvis vi vil være seriøse om at skabe et bæredygtigt samfund, skal vi benytte flere af de råvare, vi allerede har udvundet én gang. Plastik er et fantastisk materiale, og bidrager på mange måder til bæredygtighed. Men af al den plastik, der nogensinde er produceret, er kun 9% genanvendt og 12% er blevet sendt til forbrænding, mens resten stadigvæk er ude i verden et sted, siger Massimo Forti, administrerende direktør hos Ragn-Sells Danmark.

Joint venture partnerskabet skal udvikle et nyt plastgenanvendelsesanlæg i Danmark, der årligt skal håndtere 20.000 tons hård plastikaffald. Anlægget forventes at være funktionsdygtigt i slutningen af 2023. Anlægget vil primært håndtere blandede typer hård plastik, herunder PVC, samt andre typer hårdt plastik fra kommuner og industrivirksomheder, såsom kasser, rør, spande, paller, møbler, mv.

- Baseret på vores samlede erfaringer og know-how fra produktionen og genanvendelsen af plastik vil vi, sammen med Ragn-Sells, levere den højst mulige genanvendelse af blandet hårdt plastikaffald fra kommuner, byggeri og industri i Danmark, siger Ton Van Der Giessen, administrerende direktør hos Van Werven.

Mindre for-sorteringsanlæg, der allerede er etableret flere steder i hele Danmark, muliggør en effektiv landsdækkende indsamling af alle disse fraktioner. En anden vigtigt materialekilde er det hårde plastikaffald fra byggebranchen.

Kvalitet og ensartet råvareforsyning er to afgørende faktorer i plastikindustrien. På det nye behandlingsanlæg vil plastikaffaldet blive sorteret og behandlet på en måde, der gør det muligt, at det kan blive brugt til samme formål igen og igen.

- Denne løsning sikrer, at det indsamlede materiale bliver behandlet lokalt inden for de danske grænser. Løsningen sikrer også, at de genanvendte råmaterialer kan blive brugt af den danske plastikindustri til at producere nye produkter til salg og brug i Danmark igen, siger Massimo Forti.

Joint venture partnerskabet er i tråd med den danske Plastikhandlingsplan, og vil også bidrage til nye beskæftigelsesmuligheder i Danmark.

Håndtryk - Van Werven

For yderligere spørgsmål kontakt venligst:

Charlotte Scott Larsen, Adm. direktør Ragn-Sells Danmark, +45 50602218, charlotte.scott.larsen@ragnsells.com

Ton Van Der Giessen, administrerende direktør, VanWerven, +31 6 53880910

Emma Ranerfors, pressechef, Ragn-Sells, +46 107232416, press@ragnsells.com