i-Rexfo

Vi har været en del af det spændende i-Rexfo projekt som har til sinde at få italesat og støtte op om projekter som reducerer madspild som ender til forbrænding igennem innovative forretningsmodeller

26 aug. 2022

Uholdbare forbrugsmønstre er en primær årsag til klimaændringer, jordforringelse, ressourceforringelse og luft- og vandforurening. Ressourceeffektivitet og bæredygtigt forbrug er de vigtigste svar på disse udfordringer og bidrager til miljøbeskyttelse, at forbedre menneskers trivsel og opnå bæredygtig udvikling. Dagsordenen 2030 og vedtagne mål for bæredygtig udvikling (SDG'er) har skabt fornyet drivkraft for både regeringer og virksomheder for at engagere sig i bæredygtighed på det mest effektive og ambitiøse måde til dato.

Ressourceeffektivitet og bæredygtigt forbrug letter i høj grad at indhente det teknologiske ændringer gennem implementering af tværgående og udbredt bæredygtighedspraksis ved at fokusere på værdikæder og livscyklustankegang for at blive mere miljøvenlig og etisk. Gennem reduktion af madspild, højere effektivitet i energiforbrug, biomasse bemærkelsesværdige positive effekter kan konfronteres og bane vejen frem for at nå målene.

Link til hjemmesiden: Home | i-REXFO. Increase in reduction and recovery of expired food (irexfo.eu)