Afsluttende konference i-REXFO 22. Februar

På konferencen diskuteres der foranstaltninger for at reducere madspild gennem spild-til-energi valorisering. Anbefalinger om madspild produceret bla. i Fødevareindustrien, Storskala distribution, Cateringbranchen (Hoteller, Restauranter, Barer, HORECA) og ikke mindst private

Ragn-Sells arrangerer den sidste afsluttende konference som afrunding på i-REXFO projektet. Dette foregår 22. Februar og bliver holdt online. Dette er et samarbejde med det Europæiske Union Life Program og Perugia Universitet i Italien og mange andre partner fra forskellige lande indenfor EU.

Til konferecen kommer 17 oplægsholder fra forskellige internationale instiututioner, bla. Fra Miljøstyrelsen i Danmark og over 400 relevante deltagere fra EU er inviteret. Der er mulighed både som oplægsholder og som deltager for at diskutere forskellige muligheder og løsninger for genbrug af madaffald, og dermed at komme med bud og anbefalinger til EU og andre partner omkring:

  1. Regulatorisk retningslinjer for i-REXFO model
  2. Aktivering af skattemæssige modeller til nedsættelse af affalds (madspild) afgift og donation
  3. Adskillelse af mad med overskredet salgsdato (expired food) fra affaldsstream til energiforbrug
  4. Lette anvendelsen af digestat fra behandlingen af madaffald i landbruget
  5. Foreslå en i-REXFO Model til de offentlige forvaltninger for at fremme solidaritets-bæredygtige cirkulære modeller (Solidarity Sustainable Circular Models)

Læs mere om konferencen og se agenda her

i-REXFO logoer1280x400-2.jpg