Er der forskel på madaffaldet afhængig af årstiden?
Ja, der er stor forskel på, hvilket mad der smides ud, afhængig af tid på året. Om sommeren er det f.eks. meget vandmelon og koldskål, der smides ud, og om vinteren er det i højere grad flæskesteg.
Forskellen på, hvilke former for mad der smides ud, afspejler sig også på anden vis. I en kommune har vi f.eks. kørt nogle batchkørsler med præcis et halvt års mellemrum. Og vi kunne se, at vores udbytte i den ene kørsel kun gav en lavere pulpfaktor, end da vi et halvt år efter lavede den samme kørsel. Konklusionen er derfor, at der er et betydeligt udsving i den samme kommunes affald, afhængigt af f.eks. årstiden.
Pulpfaktor er et udtryk for, hvor meget pulp, vi får ud af et tons madaffald.
Pulpen påvirkes også af, hvor gode vi er til at sortere. Jo bedre vi sorterer, jo højere pulpfaktor, og jo bedre understøttes den grønne omstilling.